Tijdens een workshop over vluchtelingen en migratie georganiseerd door de United Nations kwam een grote groep deelnemers samen, met uiteenlopende achtergrond en ervaringen. Om deze brede selectie participanten te laten zien welke verhalen er schuilgaan achter het abstracte concept van ‘vluchtelingen’ werd een speciale 360° documentaire ontwikkeld waarin het verhaal van één vluchteling werd uitgelicht. Om deze film te vertonen aan een grote groep tegelijkertijd werd de VR Sync software van VR-Expert ingezet. Virtual reality huren maakt het voor ieder event mogelijk om honderden aanwezigen een presentatie te geven in VR.

 

Life in a time of refuge

Deze virtual reality documentaire werd geproduceerd door The Humanitarian Cooperative met ondersteuning van Nokia en de UNHCR. De 360° video met een speelduur van ongeveer tien minuten vertelt het verhaal van Omar, een vluchteling uit Syrië die slechts negen jaar oud is en lijdt aan een slopend hormoontekort. As vluchteling in Libanon moest hij het drie jaar lang stellen zonder behandeling, na overplaatsing naar Finland kreeg hij eindelijk de zorg die hij nodig had. Samen met zijn vriendin en voormalige vluchteling Warda Al-Jawahiry ervaart de toeschouwer zijn nieuwe leven.

 

Virtual reality voor een grote groep

Deelnemers tijdens de workshop van de United Nations konden het zich niet veroorloven in de rij te gaan staan om een 360° video te bekijken, daar was geen tijd voor. VR-Expert kon voldoen aan de vraagstelling; VR huren stelt de opdrachtgever in staat tientallen en zelfs honderden VR brillen simultaan te gebruiken. Met de VR Sync software is het mogelijk voor een grote groep toeschouwers om dezelfde presentatie te bekijken op hetzelfde moment. Daarmee wordt een gemeenschappelijke theater ervaring gecreëerd met de intimiteit die alleen de virtuele wereld kan bieden. Virtual reality huren maakt het mogelijk om de participanten in de juiste mindset te plaatsen alvorens deel te nemen aan de workshop.

 

 

VR huren voor uiteenlopende evenementen

Ditmaal betrof het een documentaire over een vluchteling, het zou ook een commerciële boodschap kunnen zijn. Virtual reality huren biedt de organisatie vrijheid om de benodigde hardware en software perfect af te stemmen op het evenement. Ditmaal was de oplossing een virtuele bioscoop ervaring, het zou ook een individuele ervaring kunnen zijn per bezoeker, of zelfs een combinatie van beiden door de beelden van een VR bril op een extern scherm weer te geven. De vele mogelijkheden die virtual reality biedt maakt een nauwgezette planning vooraf essentieel. De specialisten van VR-Expert werkten nauw samen met de opdrachtgever om het United Nations event tot een succes te maken.