Fashion merk Woolrich wilde de nieuwe wintercollectie van 2019 op een bijzondere wijze presenteren. In plaats van een live modeshow of een flitsende video werd gekozen voor een 360° video om alle stakeholders op een innovatieve wijze kennis te laten nemen van de nieuwste fashion. VR-Expert werkte samen met CLX om dit project mogelijk te maken, en reisde daarvoor af naar de besneeuwde bergen in Italië.

 

Van de hoge bergen naar een pittoresk dorpje

Een uitgebreid 360° camera team reisde af naar de hoge bergen van Italië, samen met tientallen modellen en leden van het Rode Kruis om deze groep ondersteuning te bieden. De modellen lieten de wintercollectie van Woolrich zien in een authentieke situatie met besneeuwde bergen. Er was een strakke deadline, toch wist het team de 360° productie op tijd te voltooien om de stakeholders deze unieke presentatie te tonen. De presentatie werd eveneens op een bijzondere locatie georganiseerd; een klein dorpje verscholen in een prachtig stukje Italiaanse natuur.

 

 

Virtual reality huren

Er zijn verschillende opties om een 360° video te presenteren aan een grote groep. Een betaalbare optie is het verstrekken van kartonnen smartphone houders aan het publiek. Zo kan iedereen zijn of haar eigen mobiele telefoon gebruiken om de film te bekijken. Een bijkomend voordeel is dat deze houders bedrukt kunnen worden met het logo van het bedrijf of bijvoorbeeld een productfoto. Het nadeel is de onvoorspelbaarheid, niet iedereen beschikt immers over hetzelfde toestel. In praktijk zijn deze Cardboards vooral geschikt om weg te geven, of om op te sturen voor privégebruik. 

VR huren is een alternatieve optie die in het geval van Woolrich uitkomst bood. Er waren 160 bezoekers aanwezig tijdens de presentatie, die allemaal een uniforme VR bril uitgereikt kregen. Dit waren mobiele VR brillen die via een draadloze verbinding aan elkaar worden gekoppeld. Zo is het mogelijk om een virtuele bioscoopervaring naar iedere locatie te brengen. De gasten delen de ervaring met behoud van de vrijheid om rond te kijken.

 

VR is altijd maatwerk

Bij virtual reality huren zal het aanbod bij elke opdracht afgestemd worden op de vraag. Zo wordt er rekening gehouden met het aantal deelnemers, de beschikbaarheid van internet op locatie, en begeleiding ter plekke om toeschouwers te assisteren met de VR hardware en software. De professionals van VR-Expert voeren niet alleen uiteenlopende opdrachten uit, ze denken proactief mee voor een optimale impact van ieder evenement.

 

Virtual reality app laten maken? Neem contact op met 1 van onze experts.