ClickCease

ZTE Axon 7 met eigen VR Headset ook voor Daydream?

Toen Google aankondigde een nieuw Virtual Reality platform te lanceren met de release van de aanstaande Android versie gaven ze aan dat huidige smartphones niet in staat zijn de Daydream apps weer te geven. Zelfs de huidige Nexus, die gebruikt kan worden voor software ontwikkeling voor Daydream voldoet niet aan de specificaties. ZTE is de eerste Android smartphone fabrikant die aangeeft een toestel uit te brengen die wél aan de specificaties voldoet. Maar ZTE kondigt tegelijkertijd ook een eigen headset aan.

ZTE VR

Gear VR is het voorbeeld voor ZTE

Samsung heeft blijkbaar indruk gemaakt op smartphone fabrikanten. De aangekondigde headset van ZTE lijkt verdacht veel op de Gear VR van Samsung, die meer dan een miljoen gebruikers per maand heeft. De Axon telefoon heeft overigens ook een champagne kleurtje gekregen om de overeenkomsten nog te versterken.

Het is wel opvallend dat ZTE aangeeft dat Daydream ondersteund zal worden bij de Axon 7. Geldt dit voor de smartphone op zich, of alleen samen met de headset? Waarschijnlijk zal Google gebruik maken van speciale hardware om de VR ervaring te verbeteren, overeenkomstig met de extra sensoren die aanwezig zijn in de Gear VR.

LG speelt ook mee

Nog een grote speler bij Android toestellen zet in op VR. Al bij de introductie van de LG 3 werd een eenvoudige smartphone houder meegeleverd, nog voor de Samsung actie. Met de LG 5 introduceren ze een compleet nieuwe headset. In tegenstelling tot de meeste Android headsets heeft de LG versie een eigen display, die van de smartphone wordt niet gebruikt. Ook hebben ze een eigen panorama camera die erg lijkt op de Rico Theta.

LG 360 VR

Het moet worden gezegd dat de eerste reacties op de nieuwe hardware van LG niet bepaald lovend zijn. De headset laat teveel licht door van buiten, en het hele systeem lijkt niet goed uitgewerkt. Het is nu de vraag of LG hun eigen systeem laat vallen ten gunste van Google Daydream.

Even wachten met kopen

Google Daydream

Google gaf zelf aan dat je beter even kunt wachten met de aanschaf van een Android toestel omdat de huidige smartphones niet zullen werken met het nieuwe Daydream platform. Dat geldt dus ook voor de Samsung Galaxy 7 en 7 S, momenteel de meest luxe Android toestellen op de markt.

Het is logisch dat Google hun eigen Nexus smartphones wil aanprijzen, het is wel een beetje apart dat ze consumenten aanraden niet een nieuw toestel te kopen. Samsung heeft juist de S7 gelanceerd en LG bracht onlangs de 5 uit met een “modulair” systeem waarmee je extra functionaliteit aan de telefoon kunt toevoegen. Na Nintendo, Sega, Playstation en Xbox lijkt Virtual Reality voor nog meer fragmentatie te zorgen. Wie gaat overleven en welke systemen gaan ten onder?

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.