ClickCease

Machinebouw verbeteren met AR

Machinebouw verbeteren met AR

Of het nu gaat om de weergave van klassieke stapsgewijze instructies, onderhoud op afstand of de observatie van 3D-prototypes of ontwerpen van architecten in de bouw, de augmented reality-technologie wordt gebruikt op alle gebieden van de industrie 4.0. En de implementatie ervan in bestaande werkstromen is veel gemakkelijker dan velen denken. De voordelen voor bedrijven zijn efficiëntere processen, lagere foutenpercentages, kortere machinestilstand en minder personeel. Al deze zaken zorgen voor lagere kosten in het algemeen.

Hoe wordt AR gebruikt in de machine bouw

Hieronder enkele voorbeelden van de ongelooflijke mogelijkheden van augmented reality in de machinebouw,

Hoe AR gebruikt kan worden voor machinebouw

Dus nu je weet dat het werkt, tijd om te laten zien waar je voordeel zou kunnen hebben van augmented reality in je organisatie:

Oplossing

Verbeter klantrelaties met augmented reality

AR headsets en assisted reality smart glasses hebben de mogelijkheid om de klant op afstand mee te nemen in het reparatie- en onderhoudsproces. Dit verhoogt de betrokkenheid van de klant en bevordert een dieper begrip van technische problemen van alle kanten, waardoor minder tijd hoeft te worden besteed aan documentatie na de reparatie.

Including the customer in remote maintenance and repair improves the quality and productivity as multiple insights are provided to the repair and maintenance operation. All in all augmented reality improves customer relationships and their lifetime value.

Features
 • Better quality assurance
 • Visual indications of what needs to happen
 • Faster onboarding

Oplossing

Augmented reality maakt internationale schaalvergroting mogelijk

Omdat augmented en assisted reality volledig gedecentraliseerde taken mogelijk maken, ondersteunen AR headsets en smart glasses industriële processen en machinebouw om snel internationaal op te schalen.

Dat betekent dat als u een klein team bent en hulp nodig hebt van machine-experts over de hele wereld, AR en assisted reality u in staat stellen snel te reageren op reparaties, instellingen en lopend onderhoud en kwaliteitscontrole.

Oplossing

De voordelen van immersieve visualisatie in augmented reality

AR helpt bij de overgang van CAD’s naar BIM’s. Building Information Modeling in augmented reality transformeert hoe architecten ontwerpen met real-time rendering, hoe de stedenbouwkundige de meest geoptimaliseerde parkeerplaats kan ontwikkelen en zelfs hoe informatie over de behandeling van patiënten wordt weergegeven tijdens operaties.

Immersieve visualisatie biedt ontwerpers en ingenieurs een betere weergave van het eindproduct om te illustreren voor hun klanten. Terwijl het de uiteindelijke levering, samenwerking en workflow om er te komen verbetert. Neurochirurgen kunnen namelijk vertrouwen op niet-intrusieve patiëntinformatie tijdens operaties, waardoor neuronavigatie nauwkeuriger en veiliger wordt.

Kenmerken
 • Nauwkeuriger werken
 • Toegang tot informatie wanneer nodig
 • Veiligere omgevingen

Het laatste nieuws

FAQ

Bedrijf

 • Wie is VR Expert?

  VR Expert is Europa's toonaangevende leverancier van VR & AR hardware. Actief in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Met kantoren in Utrecht en Keulen. Onze missie is om bedrijven te helpen bij het succesvol implementeren van VR&AR hardware oplossingen.
 • Welke keurmerken hebben jullie?

  Wij zijn geregistreerd met het Thuiswinkel Keurmerk. De Stichting Certificering Thuiswinkel heeft ons een officieel certificaat verleend voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze diensten.
 • Zijn jullie partners van de producten vermeld op deze pagina?

  Wij zijn officiële partners van de op deze pagina genoemde merken en werken nauw met hen samen.

Hardware

 • Welke headset is het meest geschikt voor machinebouw?

  De meest geschikte headsets voor de machinebouw en algemene industrie zijn de augmented reality headsets van RealWear en Vuzix. Heb je meer rekenkracht nodig, dan zijn de Microsoft HoloLens 2 of de Magic Leap 2 de juiste headsets.
 • Biedt u aanvullende diensten aan?

  Ja, naast de verkoop van VR- & AR headsets aan onze klanten bieden wij ook een installatiedienst waarbij wij uw inhoud op de headsets installeren. We bieden ook een ondersteuningsdienst waarmee u ons kunt bellen met eventuele technische vragen over uw VR-headset.

Industrie

 • Heeft VR Expert ervaring met bedrijven die AR gebruiken voor machinebouw?

  Ja, VR Expert heeft veel bedrijven geholpen om virtual reality in hun bedrijf te integreren. Er zijn heel wat mogelijkheden, van ondersteuning op afstand tot instructies op zicht over het werken met machines.
 • Waar kan ik meer te weten komen over mogelijk nieuws over de ontwikkeling van AR voor machinebouw??

  We zullen deze pagina bijwerken met nieuwe use cases en informatie naarmate de technologie steeds meer mogelijkheden biedt. Naast deze pagina bieden we ook een uniek blogplatform met het laatste nieuws over virtual- en augmented reality.
 • Levert u in heel Europa?

  Ja, VR Expert verzendt naar elk land in Europa en naar de meeste landen wereldwijd. Naar landen waar we niet kunnen verzenden hebben we meestal een partner in dat land die dat wel kan.

Wilt u meer informatie over onze machinebouw AR oplossingen?