Selected:

Pico G2

299,-

Pico G2

299,-

of huren vanaf €40

 • Zakelijke offerte aanvragen
 • Installatie en support desk
 • 1 jaar garantie

Voor 12:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Productinformatie

De Pico G2 is een gebruiksvriendelijke alles-in-één VR-headset voor de zakelijke markt. Het grote voordeel van de Pico G2 is dat hij op een open Android-systeem draait. Dit maakt het gemakkelijk om wijzigingen aan te brengen voor zakelijk gebruik. Voorbeelden hiervan zijn het deactiveren van knoppen, het beperken van gebruikersrechten (kiosk modus) en het beheren van mobiele apparaten. Je hoeft de Pico-controller ook niet per se te gebruiken. Dit maakt het een praktische set voor winkels, evenementen en beurzen.

Lees meer >

Voor - en nadelen

Makkelijk te gebruiken zonder controller

Kiosk mode

3K display

Makkelijk schoon te houden

Eenvoudig besturingssysteem

Batterij duur 2-2,5 uur

Productspecificaties

Built-in displayResolutie1440 x 1600 (3k)Gewicht278 Gram
ControllerRefesh Rate90HZKleurBlack
Built-in audioDisplayLCD DisplayMateriaalPlastic
StandaloneField of view101 gradenGarantie1 jaar
Input3.5 MM Audio JackCPUQualcomm Snapdragon 835
Hard drive32GBPlatformOpen android system

Product Accesoires

Product services

Event support

Event support

Event support op locatie. Professionele ondersteuning bij het AR of VR gedeelte van uw evenement.

Meer informatie >
Installatie

Installatie

Wij maken uw VR of AR bril startklaar door vooraf uw bril te configureren en de gewenste applicatie te installeren.

Meer informatie >
Support desk

Support desk

Bij vragen of problemen kunt u contact opnemen met onze support desk zodat u zo snel mogelijk weer aan de slag kan.

Meer informatie >

FAQ

Pico G2

Wat zijn de voordelen van de Pico G2?

Er zijn diverse voordelen van de Pico G2 ten opzichte van vergelijkbare systemen. Zo is het apparaat snel in te stellen, wat met name bij configuratie van een groot aantal systemen een flinke tijdswinst kan opleveren. Het verwisselbare gezichtskussen maakt de G2 een hygiënisch toestel tijdens evenementen. De ontgrendelde versie is eenvoudig aan te passen met nieuwe software voor o.a. synchronisatie, externe bediening en VR kiosken.

Waar kan je de Pico G2 het best voor gebruiken?

Het bedrijf Pico VR maakt vooral producten voor de zakelijke markt. Hoewel de Pico G2 puur op technische specificaties niet de beste prestaties levert, is het met name de eenvoudige manier van bedienen en de functies voor professioneel gebruik die de Pico VR prijs bepalen. Zeker tijdens events en bij gebruik voor VR attracties biedt de Pico G2 een uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding.

Hoe installeert u Kiosk mode?

Sluit uw apparaat aan op de computer met een geschikte USB-kabel en zorg ervoor dat developer mode is ingeschakeld op uw apparaat (en).

Pak het gedownloade bestand uit en dubbelklik op appforcer.bat om het bestand te installeren. Wanneer de geopende venster succes toont, kunt u het venster sluiten.

Kan de Pico 8k video's afspelen?

Nee, de Pico kan geen 8k video afspelen.

Geschiedenis Pico G2

Deze Virtual Reality headset is een directe concurrent van de Oculus Go. Toch wil Pico meer zijn dan een Chinese kloon van Facebook producten. Door samen te werken met Vive en het systeem open te stellen voor externe ontwikkelaars, bieden ze voor zowel consumenten als voor zakelijke gebruikers een meerwaarde ten opzichte van de concurrentie.

Over Pico Interactive
Dit bedrijf is gevestigd in Beijing, en is het Chinese antwoord op de Oculus productlijn. Na de eerste stappen in de virtuele wereld te hebben genomen met de Neo headset, kwam de verbeterde Goblin en nu dus de G2 lijn. Hoewel het bedrijf al sinds 2015 bestaat, zou het tot 2017 duren tot ze met externe investeerders in zee gingen en tientallen miljoenen euro’s binnen wist te slepen. Het is niet zo verwonderlijk dat bedrijven brood zien in dit bedrijf, Pico is immers pionier in standalone VR met 6DoF vrijheid van beweging. Helaas bleek hun tracking op basis van geluid niet nauwkeurig genoeg en leveren ze momenteel alleen 3DoF headsets.

Technische specificaties

 • Standalone VR headset
 • 1440 x 1600 resolutie per oog
 • 90 Hz verversingssnelheid
 • 101 graden kijkhoek
 • Snapdragon 835 CPU
 • 32GB of 64GB Intern geheugen (normaal of pro)
 • RGB camera (alleen op pro)
 • Beweging over 3 assen
 • 1x VR controller

Wat maakt de Pico G2 bijzonder?

Standalone VR headset: Er is geen PC nodig om gebruik te maken van deze VR bril, met de mobiele Snapdragon 835 processor en ingebouwde accu kun je direct aan de slag gaan. Er zijn geen draden die in de weg hangen, de accu staat garant voor enkele uren ongestoord genieten van de virtuele omgeving.
Weinig ruimte nodig: 3DoF staat voor beweging in drie richtingen. De gebruiker kan volledig om zich heen kijken maar hoeft niet te lopen. Dat maakt deze VR bril met name geschikt voor 360 graden video en eenvoudige virtuele presentaties.
VR controller: Ook de controller is bewegingsgevoelig, het vernieuwde design heeft een extra knop ten opzichte van de oude versie. Dit verhoogt het gevoel van immersie in de virtuele wereld.
Pico Store, Vive Wave VR én Viveport: De Pico Store is de centrale winkel voor games en andere apps, de ondersteuning voor Viveport maakt het mogelijk om ook deze content te bekijken. Vive Wave is een platform dat ontwikkeling van maatwerk apps vereenvoudigt, wat handig kan zijn voor bedrijfsmatig gebruik en interne projecten.
Open Android systeem: De G2 is zeker niet de enige VR bril die werkt op basis van het Android besturingssysteem, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Gear VR is Android niet geheel afgeschermd.
Zonder controller te gebruiken: De Pro uitvoering heeft als bijzondere feature een RGB camera ingebouwd, dit laat de gebruiker zonder controller het apparaat bedienen. De functionaliteit is beperkt, deze optie zal voor presentaties ruimschoots voldoende zijn.
Hoge verversingssnelheid: De 90Hz verversingssnelheid ligt een stuk hoger dan bij andere standalone producten het geval is. Daarmee ligt de kans op misselijkheid een stuk lager.
Geheugen uitbreidbaar: Naast de 32GB of 64GB intern geheugen, kun je nog tot 256GB via een MicroSD kaart toevoegen.
Betaalbaar: Hoewel de Samsung Gear VR houder goedkoper is, heb je daar nog een luxe Galaxy smartphone bij nodig. Dit all-in-one systeem biedt veel elektronica met een vriendelijk prijskaartje.

Beperkingen om rekening mee te houden
De Pico G2 heeft naast de eigen Pico Store ook ondersteuning voor Viveport. Toch is het aanbod titels voor deze VR bril beperkt in vergelijking met de Samsung Gear VR en de Oculus Go. De verkrijgbaarheid is ook wel een minpunt, deze Chinese headset is slechts in een beperkt aantal Nederlandse (web)winkels verkrijgbaar.

VR voor zakelijk gebruik
Hoewel Pico aandacht besteed aan eigen content, en samenwerkt met Vive om het aanbod titels verder uit te breiden, is de G2 toch vooral een product voor de zakelijke markt. Dat is duidelijk te merken aan de ‘Pro’ versie en de gebruiksvriendelijke ‘kiosk’ modus. Je kunt het apparaat vastzetten op één specifieke applicatie zodat je de VR headset eenvoudig aan een klant kunt geven. Ondersteuning voor Vive Wave betekent meer mogelijkheden voor custom applicaties. Omdat dit product werkt op basis van een open Android systeem kunnen er snel custom apps gebouwd en geladen worden. De beeldkwaliteit is ruim voldoende voor visuele applicaties of 360 video, de RGB camera op de Pro maakt het zelfs mogelijk om handsfree zonder controller te werken.

Conclusie
Chinese fabrikanten zijn zeer bedreven in het kopiëren van een bestaand idee, om daar vervolgens iets aan toe te voegen. Zonder de Gear VR van Samsung en Oculus was er waarschijnlijk ook geen Pico G2 geweest. Maar het zijn de extra opties zoals controller-free VR en uitbreidbaar geheugen waarmee dit product zich toch kan onderscheiden van de VR brillen die meer bekendheid genieten in de westerse wereld. De scherpe prijs maakt aanschaf zeker het overwegen waard.

Sluit Menu
×

Winkelmand

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.