Geselecteerd:

Vuzix Blade

760,-

Vuzix Blade

760,- excl. BTW

of huren vanaf €160

 • Zakelijke offerte aanvragen
 • Installatie en support desk
 • 1 jaar garantie

Voor 12:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Productinformatie Vuzix Blade

De Vuzix Blade is een AR bril die zich met name leent voor remote expert use cases. Met de Vuzix Blade kan de expert makkelijk meekijken en aansturen tijdens inspecties, onderhoud & reparaties.

Het digitale scherm (doorzichtig) van de Vuzix Blade is verwerkt in het rechterglas wat even wennen is, maar verder niet in de weg zit. De Vuzix Blade verbindt via WiFi of Bluetooth met de Vuzix Blade applicatie op uw smartphone.

U kunt de Vuzix Blade bril met touchpad of voice control gemakkelijk besturen. De Vuzix Blade is in zijn categorie het vriendelijkst geprijsd, maar heeft dus wel een smartphone nodig om gebruikt te kunnen worden.

Aanvullende informatie

Na het winnen van de 2019 Innovation Award tijdens de CES zijn alle ogen gericht op de Vuzix Blade Smart Glasses. Of beter gezegd; de ogen kijken door de lenzen van deze AR bril die voor het rechteroog een klein scherm projecteert. Het montuur is nog nét iets te groot om door te gaan voor een normale zonnebril, maar het oogt een stuk ‘vriendelijker’ dan de Vuzix Augmented Reality brillen voor industrieel gebruik. Ook het prijskaartje is vriendelijk, daar staat tegenover dat deze bril niet uitbreidbaar is met rand accessoires.

Over Vuzix

In 1995 bracht Forte Technologies de Forte VFX1 op de markt, de eerste Virtual Reality headset voor consumenten. Twee jaar later werd de strategie omgegooid en werd Vuzix opgericht. Sinds die tijd ontwikkelt het bedrijf AR oplossingen voor industriële doeleinden, het leger en met de nieuwe Blade nu ook voor consumenten. Dit product vertoont enkele overeenkomsten met de M100, M300 en m300 XL serie, met als grootste verschil de focus op alledaags gebruik.

Technische specificaties

 • Full-color DLP display
 • Quad Core ARM processor
 • Touchpad met bewegingsregistratie
 • Bewegingssensor
 • Haptic trilling
 • Camera 8MP foto, 720/1080 video
 • Android besturingssysteem
 • Remote control app
 • UV bescherming
 • Ingebouwde microfoon
 • Uitbreidbaar geheugen

Wat maakt de Vuzix Blade bijzonder?

Aantrekkelijk design: Hoewel de Blade nog geen prijzen in de wacht zal slepen voor brildesign, is deze AR bril absoluut een vooruitgang op de traditionele Augmented Reality brillen. Het strakke exterieur voelt ook prettiger dan een slimme bril met vaak kleine onderdelen die uitsteken.
Blijf op de hoogte: Door te communiceren met de smartphone verschijnen notificaties voor je ogen. Zelfs afbeeldingen en video worden in kleur weergegeven. Zo kun je berichten ontvangen zonder de smartphone uit je zak te halen.
Maak foto’s en neem video op: Met de 8MP camera kun je eenvoudig foto’s maken en video opnemen. Er brandt een subtiel rood lampje ter indicatie dat er video wordt opgenomen.
App voor Android en iOS: Hoewel de AR bril werkt op basis van Android, kun je de meeste functies gebruiken met zowel een Android als een Apple toestel. Je hoeft niet steeds door lange menu’s op de bril te scrollen omdat je voor geavanceerde toepassingen jouw eigen mobieltje kunt gebruiken.
Spraakassistent: Amazon Alexa is de standaard spraakassistent op de Vuzix Blade, maar ook Google Assistant werkt met deze bril. Met de ingebouwde microfoon kun je handsfree spraakopdrachten geven, het antwoord wordt op het display voor je ogen weergegeven.
Op sterkte verkrijgbaar: De lenzen zijn vervangbaar, zo is het mogelijk om lenzen op sterkte te bestellen. Deze service wordt momenteel nog niet aangeboden door Vuzix, maar het is wel mogelijk via een externe aanbieder.
Turn-by-turn navigatie: Wanneer de bril gekoppeld is met een Android smartphone kun je gebruik maken van turn-by-turn navigatie via Google Maps of Here We Go. Zo kun je de ogen op de weg houden.

Beperkingen om rekening mee te houden

In tegenstelling tot de 300 XL kun je de Blade niet uitbreiden met de standaard accessoires van de 300 serie. De camera heeft ook een wat lagere resolutie, en haalt het niet bij de foto’s die je met een moderne smartphone kunt maken. Omdat het scherm beperkt is tot het rechteroog, is het niet mogelijk om diepte waar te nemen. Het pseudo-3D beeld wordt daardoor als vlak ervaren. Het design is een flinke verbetering ten opzichte van de Google Glass uit 2015, maar haalt het niet bij de elegante Focals Smart Glasses van North. Maar die Focals bril wordt vrij snel warm en heeft geen ingebouwde camera.

AR voor zakelijk gebruik

Hoewel de Blade op het eerste gezicht een consument product lijkt te zijn, is dat toch niet helemaal waar. Het is een wearable voor gebruik op locatie, daarmee kan het bijvoorbeeld voor een opzichter die bouwlocaties bezoekt enorm handig zijn. Ook voor vertegenwoordigers die behoefte hebben aan een handsfree navigatiesysteem zal de routeplanner erg praktisch blijken. Gesprekken opnemen is mogelijk, dat verhoogt de veiligheid op de weg. Je hebt dan wel oordopjes of een headset nodig, er zijn geen luidsprekers in het montuur aanwezig. Dat je ook gebruik kunt maken van Amazon Alexa en Google Assistent betekent dat je continue een virtuele assistent tot je beschikking hebt. Kortom; Als Augmented Reality bril voor zakelijk gebruik is de Vuzix helemaal niet verkeerd. Maar je zult er aan de lopende band of in het magazijn niet bijster veel mee kunnen doen.

Conclusie

De Blade maakt in veel opzichten de belofte van de eerdere Google Glass waar. Het design is een stuk aantrekkelijker, de drager kan opvallend veel interactieve functies gebruiken via deze slimme bril. In combinatie met een smartphone kun je handsfree behoorlijk veel bereiken, het aanraakgevoelige touchpad biedt je nog meer mogelijkheden. Het aantal apps zal volgens de fabrikant nog flink uitgebreid worden, uiteraard is het ook mogelijk om eigen apps te laten ontwikkelen op basis van het Android OS. Voor early adopters is het een prijzige maar interessante gadget, voor zakelijk gebruik is het bedrag goed te verantwoorden mits je er een praktische toepassing voor kunt bedenken.

Lees meer >

Voor - en nadelen

Verbindt met IOS & Android

Hoog draagcomfort

8 megapixel camera

Touch en voice control functies

Niet water bestendig

Smartphone vereist

Productspecificaties

Ingebouwde displayAR ViewMonoculairGeheugen1 GB systeem-RAM / 8 GB interne opslag
Ingebouwde audioGezchtsveld19 gradenBatterij470 mAh interne batterij
StandaloneGewicht85 gramBatterijduur4-8 uur
Ingebouwde audioNeeControlsTouchpad
MicrofoonJaBesturingssysteemAndroid
ConnectiviteitWiFi, BluetoothProcessorQuad Core ARM CPU
OpladenMicro USBCertificeringenPPE
Camera8MP en 720P videoGarantie1 jaar

Standaard meegeleverd:
/><noscript><img class=
1x Vuzix Blade1x Micro-USB kabel1x Oplader voor oortjes1x Vuzix Blade hoes + 1x Bluetooth oortjes + 1x Vuzix Microfiber zakjeVR Expert Product Handleiding

Product services

Installatie

Installatie

Wij maken uw VR of AR bril startklaar door vooraf uw bril te configureren en de gewenste applicatie te installeren.

Meer informatie >
Support desk

Support desk

Bij vragen of problemen kunt u contact opnemen met onze support desk zodat u zo snel mogelijk weer aan de slag kan.

Meer informatie >
Event support

Event support

Event support op locatie. Professionele ondersteuning bij het AR of VR gedeelte van uw evenement.

Meer informatie >

FAQ

Vuzix Blade

Heeft spraakherkenning van de Blade internet nodig?

De spraakherkenning van de Blade is volledig operationeel zonder internet.

Wat zijn de mogelijkheden met de Vuzix applicatie op mijn smartphone?

Via de Vuzix applicatie heb je meerdere mogelijkheden. Zo kun je algemene informatie vinden over de bril, gemaakte foto’s en video’s bij je instellingen en aanpassen. 

Kan ik accessoires aanschaffen voor de Vuzix Blade?

VR-expert biedt op het moment geen alternatieven aan voor accessoires. 

Wat is de batterijduur van de Blade?

De batterijduur van een Vuzix Blade varieert tussen de 2 en 8 uur. De batterij van de Blade is niet verwisselbaar.

Wat is de duur van een video die ik kan opnemen op de Vuzix Blade?

De video’s worden opgenomen tot maximaal 4GB. Gebaseerd op de instellingen van de Vuzix kan dit variëren tussen 1,5/2,5 uur. 

Is de Blade geschikt voor buiten gebruik?

Het is mogelijk om de Vuzix Blade buiten te gebruiken. Echter is de Vuzix niet waterbestendig. 

Op welke manieren bestuur je de Blade?

De Vuzix is op 3 manieren te gebruiken, namelijk via Touchpad, Head Motion en Voice Control. 

Kan ik een SD-kaart gebruiken in een Vuzix Blade?

Het is mogelijk om een Micro SD-kaart van elk formaat te gebruiken bij een Blade. Wel moet de Micro SD-kaart geformatteerd zijn als FAT32.

Wat is de schermresolutie van de Blade?

Het scherm van de Vuzix blade bevindt zich in het rechteroog en is een vierkant van 480 x 480 pixels. 

Maakt de Vuzix gebruik van spraakherkenning? En wat houdt dit in?

De Vuzix Blade is ondersteund met spraakherkenning. Door middel van spraakherkenning op de Vuzix Blade ben je in staat om door de bril te navigeren zonder het apparaat aan te raken. Bij normaal gebruik wordt vaak de het touchpad op de Vuzix Blade gebruikt

Waar kan ik de Foto’s en Video's terugvinden die ik op de Vuzix heb gemaakt?

De gemaakte Foto’s en Video’s zijn terug te vinden in de Vuzix Blade bij de ‘foto applicatie’.  

Kan je de Vuzix zonder mobiel gebruiken?

Nee. De Vuzix Blade werkt samen met de Vuzix Companion applicatie op je smartphone.

Welke applicaties kan ik installeren op een Blade

Op de Vuzix blade kan je verschillende applicaties installeren. Enkele applicaties die toegepast worden op de Vuzix Blade zijn: Remote Eye, Vuzix Assist en Jujo Tech

Wat zijn de voordelen van de Vuzix Blade?

Wil je de Vuzix Blade kopen? Een groot voordeel is de form factor ofwel het design. Het montuur lijkt meer op een standaard bril dan vergelijkbare AR brillen. Met vingerbewegingen op het montuur kunnen functies gebruikt worden, het is ook mogelijk om gebruik te maken van spraakbesturing. Zicht op de omgeving blijft behouden dankzij het doorkijk effect. In een Blade review mag wel opgemerkt worden dat het product minder geschikt is voor industriële toepassingen.

Waar kan je de Vuzix Blade het best voor gebruiken?

De Blade heeft de vormgeving van een normale bril, daarmee leent het model zich voor verschillende situaties en toepassingen. Zo kun je met aanraking of spraakbediening andere slimme apparaten en toepassingen bedienen, het grootste voordeel is daarmee de mogelijkheid om andere smart devices te bedienen. Het montuur heeft twee glazen, daarvan wordt aan slechts één zijde een AR beeld weergegeven.

Hoe kunt u bestanden verplaatsen van en naar de Blade?

Als u bestanden van de Blade via USB wilt overbrengen, moet u eerst de USB-modus in Instellingen wijzigen naar MTP (Media Transfer Protocol) of PTP (Picture Transfer Protocol) -modus. Dit is toegankelijk via Instellingen onder USB-modus. Eenmaal ingeschakeld, kunt u door het bestandssysteem op de Blade navigeren wanneer deze via USB op een pc is aangesloten als standaard USB-opslagapparaat.

Werkt de spraakherkenning op de Blade offline en vereist het geen internetverbinding?

Spraakherkenning op de Blade werkt volledig offline en vereist geen internetverbinding.

Hoe schakelt u spraakherkenning op de Blade in?

Ja, om deze functie in te schakelen, gaat u naar Instellingen> Apparaat> Spraakherkenning – Selecteer “Inschakelen”.

Sluit Menu
×

Winkelmand

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.