ClickCease

Virtual Reality Events

Memorabele events met virtual reality.  Maatwerk en volledig verzorgd voor elk budget.

Marketing & Promotie

Virtual reality is voor een unieke en gedenkwaardige experience. Trek de aandacht van alle aanwezigen en dompel ze onder in de ervaring. Laat een blijvende indruk achter en versterk je innovatieve karakter.

Wij zorgen voor een blijvende indruk met:

Beurzen & Congressen

Trek publiek naar je stand met een VR Experience of presenteer je product of dienst op unieke wijze. Virtual reality zorgt voor meer bezoekers. Een vernieuwende en interessante manier om nieuwe business te vergaren.

Wij hielpen met succesvolle beurzen door:

Vrijblijvende offerte of meer informatie?

Neem contact op met onze experts

Ons aanbod aan VR brillen

Van de laagste prijs tot de meeste mogelijkheden

Activaties & Promoties

Zet virtual reality in om een publiek te trekken op elke locatie. In te zetten voor pop-up events, merkactivaties of in store promoties. Het publiek interacteert op een unieke en memorabele manier met het merk. Een brand experience die niet snel niet vergeten wordt.

Wij zorgen voor aandacht met:

Workshops & Training

Trek publiek naar je stand met een VR Experience of presenteer je product of dienst op unieke wijze. Virtual reality zorgt voor meer bezoekers. Een vernieuwende en interessante manier om nieuwe business te vergaren.

Wij hielpen met succesvolle beurzen door:

Vrijblijvende offerte of meer informatie?

Neem contact op met onze experts

FAQ

VR Events

Wat zijn jullie tips voor het inzetten van VR?

1. VR is een sociaal medium

Hoewel virtual reality vaak gezien wordt als individuele ervaring is juist het tegenovergestelde waar. Mensen ontmoeten elkaar in VR, delen de virtual reality ervaring en leven met elkaar mee. Daarom heeft Facebook miljarden geïnvesteerd in VR hardware en software, zelfs in pretparken wordt VR gebruikt om de bezoekers een nog betere ervaring te bieden. Het sociale element maakt virtual reality voor events juist zo bijzonder.

2. Richt een VR ruimte in

Wanneer je redelijk wat vloeroppervlak tot je beschikking hebt moet je zeker een afgebakende VR ruimte inrichten. Niet alleen kun je zo dwalende gebruikers met een VR bril binnen de perken houden, het is ook een centrale plek waar toeschouwers zich zullen verzamelen. Voor een deel om mee te doen, voor een deel om de VR gebruikers te bekijken. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden met een VR ruimte, per virtual reality event kan er een maatwerk oplossing bedacht worden.

3. Laat het publiek meekijken

Het is niet alleen leuk als de omstanders de mensen met VR brillen kunnen bekijken, maak het echt een collectieve ervaring door het beeld van de VR bril weer te geven op een groot scherm voor alle aanwezigen. Zeker wanneer je tijdens het virtual reality event een competitief element hebt bedacht kun je een strijd om de hoogste score op gang brengen. De spelers aanmoedigen of juist uit hun concentratie brengen kan leiden tot grote hilariteit.

4. Maak gebruik van draaistoelen

Dit is met name ideaal voor presentaties waarbij de gebruiker alleen in de rondte hoeft te kijken, en niet hoeft te bewegen in de ruimte. Omdat de meeste video content in 360 graden te bekijken is, maak je het voor de gebruiker een stuk makkelijker (en veiliger) door ze op draaistoelen plaats te laten nemen. Het ziet er ook aanlokkelijk uit tijdens een evenement.

5. Laat Cardboard VR brillen bedrukken

Wanneer je mensen gebruik laat maken van hun eigen smartphone, door ze bijvoorbeeld een VR app te laten installeren tijdens het virtual reality evenement, kun je gratis Cardboard houders uitdelen. Deze Cardboard VR brillen zijn ook in kleine oplages al te voorzien van een full-color bedrukking, door de lage kosten kun je ze uitdelen als promotieartikel.

6. De ervaring gaat ook na het evenement verder

Er zijn verschillende manieren om de herinnering aan het virtual reality event vers in het geheugen te houden. Wanneer je bijvoorbeeld een spel met scores presenteert kun je de persoonlijke score mailen. Zo kun je ook direct veel contactinformatie verzamelen. Een video met een kort verslag van de individuele gebruiker of speler staat ook garant voor flink wat hilariteit achteraf. Het is in een aantal gevallen ook mogelijk om de VR presentatie als app te verspreiden voor thuisgebruik. Zo zijn er ontzettend veel mogelijkheden om de VR presentatie ook na het evenement voort te zetten. Virtual reality inzetten tijdens eens event is zeer veelzijdig, voor ieder evenement of beurs is er een passende oplossing te bedenken. Omdat het in feite altijd maatwerk betreft is het wel van belang om een professional in te schakelen. Zo heeft jouw VR event de grootste impact, tijdens en zelfs lang nadat het evenement afgelopen is.
Kan ik ook eigen apparatuur inzetten tijdens evenementen?
Een goedkoop alternatief is mensen te vragen om een app te installeren op hun eigen smartphone. Dit kan heel eenvoudig door bijvoorbeeld een QR code te scannen. Laat Cardboard VR houders bedrukken en deel deze uit aan het publiek. Naast de besparing van kosten is het bijkomend voordeel dat gasten de presentatie later op eigen gelegenheid nogmaals kunnen bekijken, en ook kunnen delen met hun omgeving.
Wat zijn de voordelen van draadloze VR?
Wanneer de systeemeisen meer bescheiden zijn, zoals met een 360 video, kun je ook gebruik maken van draadloze VR brillen zoals de Gear VR of de Oculus Go. Naast het gebruiksgemak liggen de kosten ook een stuk lager. Zo kun je meerdere VR brillen huren om veel bezoekers tegelijkertijd de presentatie te laten zien.
Waarvoor zou ik een professionele VR set gebruiken?
Voor individuele VR presentaties waarbij de kwaliteit van de presentatie erg hoog moet zijn, kun je een professionele VR set inhuren op basis van een Oculus Rift of HTC Vive. Deze systemen kunnen als compleet set gehuurd worden, afhankelijk van het soort evenement is het mogelijk een maatwerk VR app te ontwikkelen.
Wat zijn de voordelen van VR voor evenementen?
Er zijn veel verschillende mogelijkheden om VR in te zetten tijdens evenementen, beurzen en presentaties. De beste keuze hangt sterk af van het publiek en de beoogde doelstellingen. Naast de aanwezigheid en begeleiding tijdens service events mag een goede planning vooraf ook niet ontbreken. Afhankelijk van de complexiteit van de presentatie is hier behoorlijk wat ontwikkelingstijd voor vereist. Het is daarom verstandig om in een vroeg stadium al de nodige expertise in te roepen om de Virtual Reality presentatie zo goed mogelijk invulling te geven.   Tijdens een evenement, beurs of andere gelegenheid wil je een presentatie geven die opvalt, aanspreekt en onthouden wordt. Virtual reality voor events neemt momenteel sterk aan populariteit toe omdat het medium VR wel bekend is bij het publiek, maar veel mensen hebben er nog weinig of geen ervaring mee.   De attractiewaarde is dus zeer hoog. VR kan een deel uitmaken van een groter event, het kan ook de volledige presentatie zijn. Dat hangt af van het soort evenement, het aanwezige publiek en de content die je wilt laten zien. Met onderstaande tips voor virtual reality tijdens events maak je van ieder evenement een onvergetelijke belevenis
Wat zijn de voordelen van VR in service events?
Virtual Reality is niet helemaal nieuw, het is wel een medium waar de meeste mensen nog niet zo bekend mee zijn. Daarmee is het een uitstekende manier om de aandacht van bezoekers te trekken, toch kan het ook verwarrend werken. Bij service events wordt er niet zomaar een Virtual Reality systeem tussen een groep verwarde mensen geplaatst, naast de hardware en software is er ook begeleiding aanwezig op de locatie. Op dit moment kijken veel mensen nog naar VR zoals de mensapen keken naar de Monolith in de Kubrick film 2001. Met interesse maar ook vol verwarring. Met een beetje begeleiding tijdens evenementen maak je van een Virtual Reality presentatie een memorabel event waar de bezoekers nog lang over zullen napraten.
Hoe kan je VR met een groep gebruiken?
Sociaal en Virtual Reality vormen niet de meest voor de hand liggende combinatie. Je wordt met een VR bril immers volledig afgesloten van de buitenwereld. Toch kun je een gemeenschappelijke ervaring tot stand brengen tijdens VR service events. Bijvoorbeeld op deze manieren:  
 1. De meest eenvoudige wijze om VR in een groep te gebruiken is een VR bril koppelen aan een externe monitor of projectiescherm. Er is een centrale gebruiker, de aanwezigen kunnen op een monitor meekijken. Dit soort service events zijn uitstekend om mensen naar een beursstand te lokken, en een gevoel van saamhorigheid of juist competitie tot stand te brengen. Naast de VR technologie zal er een specialist aanwezig zijn om de computer te bedienen, en de gebruiker te begeleiden.
 2. Een andere populaire vorm van Virtual Reality in een groep is de virtuele cinema. Steeds meer zalen richten zich op een bioscoop zonder scherm, de VR headset dient als virtueel cinema scherm. Naast theaters die speciaal ingericht zijn als VR bioscoop, is het ook mogelijk om service events in VR te organiseren. De bezoekers nemen plaats op stoelen, iedereen krijgt een mobiele VR bril en de presentatie wordt centraal gestart. Zo kan iedereen gelijktijdig dezelfde presentatie bekijken, met de vrijheid om individueel rond te kijken. Zo bied je een gemeenschappelijke ervaring waarbij elke deelnemer toch een uniek perspectief op de presentatie heeft.
 3. Nog een voorbeeld van sociale VR is het gebruik van speciale chat omgevingen zoals AltspaceVR en Facebook Spaces. Daarmee kun je communiceren met andere gebruikers, ongeacht waar deze personen zich bevinden. Je bent in deze virtuele omgeving niet beperkt tot je eigen uiterlijk, op basis van een custom avatar kun je elke vorm aannemen die je wilt. Dit is een heel bijzondere manier om social VR invulling te geven, in een veilige omgeving dankzij de aanwezigheid van professionals tijdens de service events.
Hoe werkt Virtual Reality?
Met een VR bril wordt de wereld om je heen vervangen door een andere werkelijkheid. Dit kan een foto zijn, een video of een volledige computersimulatie met interactieve elementen. En ja, je kunt ook spelletjes spelen in VR. In tegenstelling tot Augmented Reality, waarbij er een laag over de werkelijkheid wordt gelegd, wordt je met VR naar een andere locatie gebracht. En dat terwijl je gewoon in een stoel kunt blijven zitten! Er zijn twee soorten VR ervaringen; een presentatie waarbij je volledig kunt rondkijken maar niet zelf hoeft te bewegen, en de 6DoF methode waarbij je vrij kunt rondlopen in de virtuele wereld. Beide methodes hebben hun eigen specifieke voordelen, voor Virtual Reality in groepen wordt doorgaans de meer eenvoudige vorm toegepast.
Welke services bieden wij bij events?
Er zijn twee soorten evenementen; events die je bijblijven en events die je direct vergeet. Om met een evenement op de proppen te komen dat de bezoeker niet alleen boeit, maar ook een effect oplevert is niet eenvoudig. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van technologie om beurzen en evenementen extra impact te geven, hierbij worden vaak flitsende visuals en bombastische audio voor ingezet. En dan zie je in sterk contrast een zaal die muisstil is, gevuld met genodigden die allemaal een VR bril dragen… Wat is hier aan de hand? Virtual Reality service events zijn de nieuwe manier om evenementen invulling te geven, met resultaten die veel verder reiken dan die middag of avond.
Wat voor support bieden wij bij uw events?
Onze professionele eventmedewerkers zorgen voor een soepel verloop van uw evenement en dragen zorg voor een aangename ervaring voor alle aanwezigen. Met meer dan 50 eventmedewerkers is geen uitdaging voor ons te groot. Speciaal opgeleid om met VR & AR om te gaan en inzetbaar op ieder soort event. Met honderden succesvolle events in binnen-en buitenland het meeste ervaren VR team van Nederland!

Events, Verhuur en Workshop

Wij helpen u bij het organiseren van een memorabel event, voor enkele of voor honderden. Wij hebben een groot aanbod aan apparatuur en applicaties en stemmen altijd af op uw event en organisatie. Speciaal ontwikkelde event oplossingen zorgen voor een soepele ervaring voor alle aanwezigen. Onze opgeleide eventmedewerkers assisteren op alle mogelijke fronten zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken. Wat kunnen wij u bieden? Hardware. VR brillen zoals Oculus Rift, HTC Vive, Gear VR of Cardboards. VR Sync. Met zijn allen dezelfde ervaring op hetzelfde moment Personeel. Twintig speciaal getrainde medewerkers staan klaar. Cardboards. Branded vr brillen; neem de ervaring mee naar huis
Welke software bieden wij?
Of u nu wilt informeren, inspireren of simpelweg vermaken, wij hebben voor elk evenement een geschikte oplossing. Tientallen ervaringen, zowel zakelijk als vermakelijk. Onze ervaren eventmanagers helpen u bij het kiezen van een passend programma. Samen met u zorgen wij voor een memorabel event met virtual reality. Een soepel verloop en minder personeel nodig dankzij onze unieke event oplossingen:
 • Look and play: Eenvoudig en snel van start met een branded oplossing. Toon het logo van je merk en start de experience. Simpel om uit te leggen, probleemloos in gebruik.
 • VR Sync: Met één druk op de knop virtual reality content delen met oneindig veel devices. Met VR Sync deelt iedereen gelijktijdig dezelfde ervaring.
 • Livestream: Op zoek naar een uniek product tijdens je event? Livestream 360 graden content direct naar de kijkers via onder andere YouTube.
Welke hardware verhuren wij?
Wij kiezen samen met u de meeste geschikte oplossing voor VR hardware voor het evenement. Wilt u grote groepen tegelijk bedienen of een diepgaande workshop met enkele medewerkers? Wij stellen de experience speciaal voor u samen. Wij verhuren:
 • Oculus Go
 • Samsung Gear VR + Galaxy s6 + koptelefoon
 • HTC Vive + PC  +Scherm
 • Oculus Rift + PC  +Scherm
 • AR Devices
Alle brillen worden gebruiksklaar geleverd inclusief software, games en/of video’s. Bezoek de pagina VR Bril huren voor meer informatie over de verschillende modellen.
Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.